Субота, 18.05.2024, 22:13Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог
Головна » 2014 » Грудень » 7 » РЕЦЕПТ НА ЩАСТЯ
13:28
РЕЦЕПТ НА ЩАСТЯ

РЕЦЕПТ НА ЩАСТЯ

Кожна людина хоче бути щасливою. Та що, власне, є щастя? У тлумачному слов­нику дається визначення: це стан цілковитого, найвищо­го задоволення. А чи можна визначити, що складає підґрунтя наукового аналізу стану, який є таким жада­ним для нас? Виявляється, можна. Відчуття за­доволення й радості забезпе­чують три основних класи фізіологічно активних спо­лук, наведені нижче. Вони виникають тільки в конк­ретних відділах мозку і в достатній кількості. Тобто всі процеси відбу­ваються за певних умов. Ці класи хімічних сполук належать до важливої групи нейрон-них медіаторів та модуляторів головного мозку.

    Молекули блаженства

Енкефаліни й ендорфіни. Хіміки відносять їх до поліпептидів, тобто йдеться про коро­тенькі ланцюжки молекул, що складаються з амінокислотних залишків. У живих організ­мах ці молекули утворюються відщепленням фрагментів від набагато більших молекул-по-передників — білків. Енкефаліни містять у собі всього-на-всього п'ять відомих аміно­кислотних залишків, наприклад, тирозин — гліцин — гліцин - фенілаланін — лейцин. Довжина ендорфінів — від 16 до 31 аміно­кислотних залишків. При цьому кінець ланцюжка обов'язково «збігається» з будо­вою молекули енкефаліну.

Переглядів: 260 | Додав: natalia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz